Malax IF logo
Weights

Malax IF Kraftsport Weights Icon

Malax IF Kraftsportssektions mål är att kunna ge dem som är intresserade av styrkelyft eller bänkpress, möjlighet att representera Malax IF. Ca.15-20 personer i Malax bedriver styrkelyft/bänkpress med inriktad träning.

Malax IF Kraftsportssektions mål är att kunna ge dem som är intresserade av styrkelyft eller bänkpress att representera Malax IF. Någon egentlig gemensam träning bedrivs inte. I dagsläget har Malax IF endast 1 licencierad lyftare, Fredrik Smulter. Samt Joakim Riiki som tävlade i FM för Poliser 2010 men Riiki har inte löst licens för tävlingar under SVNL (Finlands Styrkelyftförbund). Dock kan man räkna att ca.15-20 personer i Malax bedriver styrkelyft/bänkpress inriktad träning. Det är dock tyvärr svårt att locka folk att tävla av någon anledning. Framgångarna för Fredrik Smulter var 2009 goda. Han blev finsk-,europa och världsmästare i bänkpress. Mats Smulter kom 2008 3e plats i SFIM i bänkpress.
År 2008 anordade Malax IF i samarbete med Vasa Idrottssällskap Bänkpress SFIM i Malax.
Framtida mål är att fortsättningsvis ge tränande möjlighet att representera Malax IF ifall man vill tävla i Styrkelyft eller bänkpress.

 

Aktuellt

På kommande